Gyneco

قاعدگی نامنظم

توضیحات

یکی از شایع‌ترین مشکلات مطرح در زنان که منجر به مراجعه آن ها به مطب های زنان و مامایی می گردد، قاعدگی نامنظم است. قاعدگی نامنظم معمولا با شکایت خونریزی بدون درد در بین دو دوره قاعدگی یا خونریزی بعد از مقاربت مطرح می گردد.

درمان

جهت تشخیص اقدامات زیر را انجام دهید:
1) در مورد وضعیت آخرین قاعدگی (تاریخ شروع، میزان خونریزی، تاریخ اتمام) و بارداری یا عدم بارداری پرسش کنید.
2) در مورد وسایل تنظیم خانواده اعم از IUD، قرص های OCP، آمپول های دوپروا و کپسول های کاشتنی سوال کنید در صورتی که فرد مراجعه کننده قرص OCP مصرف می کند، مطمئن شوید دارو را به شکل منسجم و صحیح مصرف می کند. در صورتی که میزان اتینیل استرادیول قرص دریافتی پایین است می توان از تجویز قرص های با استروژن بالا سود جست. همچنین می توان برای افزایش مصرف استروژن، قرص استروژن را به شکل جداگانه همراه قرص کنتراسپتیو مصرفی برای 10 روز تجویز کرد.
1) Estrogen Conjugatd Tab 0/625 mg N=10 1 daily po
در صورتی که قاعدگی نامنظم ناشی از IUD باشد ابتدا با معاینه و سونوگرافی رحم از جایگاه صحیح IUD مطمئن شوید. در صورت خفیف بودن میزان خونریزی می توان از ترانکسامیک اسید (توقف دهنده خونریزی) استفاده کرد. در غیر این صورت باید IUD را خارج کرد.
1) Tranexamic Acid cap 250 mg N=20 2 q6h: po
3) با انجام معاینه سرویکو واژینال، منشا خونریزی رحمی و غیررحمی را مشخص کنید. در صورت مشاهده جسم خارجی در واژن آن را خارج کنید در صورت مشاهده سرویسیت، پولیپ اگزوسرویکال، جراحت در سرویکس هر یک را به شکل جداگانه، بررسی و درمان کنید. ( به مباحث بعدی مراجعه کنید).
4) جهت R/O پولیپ اندومتریال، فیبروم رحمی، پولیپ اندوسرویکال سونوگرافی درخواست کنید.
5) کواگولوپاتی را با درخواست pT، pTT، Fibrinogen، CBC Diff، R/O کنید و در صورت نیاز به متخصص خون ارجاع دهید.
6) با توجه به سن بیمار، دوران کلیماتریک را بررسی کنید. درمان های مناسب آن دوران را پیگیری کنید.